Veelgestelde vragen

Afspraken

Wat moet ik doen als ik cliënt ben en klachten heb?

Ervaar je klachten? Geef dit dan voorafgaand aan de afspraak aan. Klachten kunnen zijn: koorts, algeheel ziek gevoel, hoesten, neusverkoudheid, keelpijn, diarree, onverklaarbare spierpijn, onverklaarbaar verlies van geur of smaak of extreme vermoeidheid.

We maken dan met jou apart afspraken over wanneer en op welke wijze de behandeling wordt voortgezet, bijvoorbeeld eventueel via beeldbellen of telefonisch. Daarnaast vragen we je altijd om bij genoemde klachten je te laten testen op corona.

Ambulante behandeling

Gaat mijn afspraak nog door?

Geplande afspraken met cliënten gaan door. De afgelopen periode hebben we veel gebruik gemaakt van videobellen om behandelingen niet te laten stilvallen. De nieuwe richtlijnen van het kabinet bieden gelukkig weer ruimte voor face-to-face contact. Daarom is ambulante behandeling op onze locaties en bij cliënten thuis weer opgestart. Daarbij houden wij ons aan de landelijke richtlijnen voor het voorkomen van besmettingen.

Kom jij naar een van onze locaties? Lees dan eerst zorgvuldig de specifieke maatregelingen die gelden op locaties van Pro Persona.

Groepsbehandeling

Gaat mijn groepsbehandeling nog door?

Groepsbehandeling op onze locaties zijn weer opgestart. We passen de inrichting van onze gebouwen aan, zodat we de anderhalve meter afstand kunnen waarborgen. Ook letten we extra op hygiëne. 

Kom jij naar een van onze locaties? Lees dan eerst zorgvuldig de specifieke maatregelingen die gelden op locaties van Pro Persona.

Bezoek- en verlofregeling klinieken Pro Persona

Is bezoek op de klinieken toegestaan?

Op de afdeling (zowel volwassenen- als ouderenzorg) is bezoek weer toegestaan: voorlopig één bezoeker per persoon gedurende maximaal een uur. Een volwassen bezoeker mag vergezeld worden van één kind tot en met 12 jaar.

Het is tevens toegestaan om buiten de afdeling onbeperkt bezoek te ontvangen mits de hygiëne en veiligheid regels zoals hieronder beschreven in acht worden genomen.

Lees Pro Persona’s gedetailleerde bezoekregeling.

Kan een cliënt met verlof?

Vrijheden buiten de afdeling en verlof zijn beperkt. Per client en situatie wordt er gekeken wat er mogelijk is, van verlof tot buiten wandelen onder begeleiding van personeel.

Lees Pro Persona’s gedetailleerde verlofregeling.